De Museumadviseurs

Vijf Museumadviseurs gaan de komende tien jaar de musea in stad en provincie Groningen adviseren. De adviezen gaan over de volle breedte: bijvoorbeeld een nieuwe presentatie, verzamelbeleid, educatie, pr/marketing, verduurzaming, evenementen, fondsenwerving, samenwerking. De adviseurs geven ondersteuning daar waar behoefte aan is. Met als doel de musea verder te professionaliseren.

Wie zijn de adviseurs?

De Museumadviseurs - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Marjon Edzes
Directeur
Na haar studie heeft zij gewerkt in Museum Wierdenland te Ezinge en heeft zij de collectie Brands in Nieuw Dordrecht gebouwd. Nu is zij directeur van Landgoed Fraeylemaborg en onder haar leiding is de restauratie van het park en de gebouwen voltooid.
marjonedzes@sterkemusea.nl

De Museumadviseurs - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Heidi Renkema
Vanuit haar studie Landbouw in Wageningen heeft zij in het buitenland voor diverse non-profit organisaties gewerkt. Terug in Groningen zeven jaar bij de Natuur- en Milieufederatie en diverse stichtingen. Ervaring met het initiëren van projecten en fondsenwerving en altijd zoekend naar creatieve oplossingen. Haar museale carrière startte in Museum Wierdenland te Ezinge waar zij vijf jaar als directeur heeft gewerkt.
heidirenkema@sterkemusea.nl

De Museumadviseurs - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Nicki Günther
Afgestudeerd Geschiedenis en Cultuurwetenschappen. Voor haar master heeft zij onderzoek gedaan naar het cultuurbeleid rond inclusie en diversiteit wat dit betekent voor de regionale musea in Groningen en Drenthe. Werkzaam bij Museum aan de A (MadA, voormalig Noordelijk Scheepvaartmuseum) als beleidsmedewerker en vrijwilligerscoördinator. Daarnaast neemt zij deel in het projectteam van WinterWelVaart.
nickiguenther@sterkemusea.nl

De Museumadviseurs - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Huguette Estourgie
Na haar studie aan de Reinwardt Academie heeft zij 25 jaar in verschillende functies in diverse musea in het land gewerkt. Sinds 15 jaar als zelfstandig ondernemer werkzaam; het zakelijk management van theaterproducties en bedenker van culturele projecten / evenementen.
huguetteestourgie@sterkemusea.nl

De Museumadviseurs - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Jisca Legemaat
Jisca heeft de studie Toegepaste Psychologie afgerond met de minor Liberal Arts aan de kunstacademie. Zij heeft gewerkt op de afdeling educatie van het Groninger Museum en daar de dichtkunstexpositie georganiseerd. Verder heeft zij gewerkt bij Kunstgalerie Muskee, en is momenteel tevens werkzaam bij Kunstpunt Groningen.
jiscalegemaat@sterkemusea.nl

Mede mogelijk gemaakt door:
  • Provincie Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.
  • Nationaal programma Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.