Over onze leden

Museum Het Behouden Blik

Museum Het Behouden Blik is het kleinste museum in Noord Nederland en is gevestigd in Uithuizermeeden.
U treft hier een uitgebreide collectie Nederlands decoratief verpakkingsblik uit de periode 1880-1980. Blikken en curiosa van bekende merken als De Gruyter, Douwe Egberts, Van Nelle, Van Houten, Broekema, Verkade, Niemeijer, Tiktak en veel meer, aan de hand waarvan een blik wordt geworpen in de keuken van de Nederlandse samenleving. Kom en laat u verrassen door de blik van herkenning en kijk mee hoe onze samenleving is veranderd, of juist niet.

Meer informatie op: https://hetbehoudenblik.eu/

Nationaal Busmuseum

Het Nationaal Bus Museum is gevestigd in Hoogezand en heeft een boeiende collectie van oude bussen vanaf 1946 tot en met de jaren ’80 van de vorige eeuw. Hier krijg je een goed beeld hoe de reiziger in vroeger tijden per bus reisde. Dat was toch wel anders dan nu. De presentatie laat zien hoe de bussen zich in de loop der tijd hebben ontwikkeld. Qua comfort, vormgeving en techniek. Zo’n 30 bussen met aanverwante memorabilia zijn in het museum te bewonderen.

Meer informatie op: https://nationaalbusmuseum.nl

Museum Nienoord - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Museum Nienoord

Sinds 1958 biedt het prachtige landgoed Nienoord onderdak aan het Nationaal Rijtuigmuseum, thans Museum Nienoord. De borg Nienoord is een 19e-eeuwse G... lees verder »

Museum Landgoed Fraeylemaborg - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Museum Landgoed Fraeylemaborg

De Fraeylemaborg is gelegen op een landgoed van ruim 23 hectare. De borg werd in de middeleeuwen als steenhuis gesticht en groeide uit tot een imponer... lees verder »

Klokkengieterijmuseum - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Klokkengieterijmuseum

Het museum is gevestigd in de voormalige klokkengieterij van de familie A.H. van Bergen aan de Provincialeweg 46 in Heiligerlee. Het museum geeft een ... lees verder »

Mede mogelijk gemaakt door:
  • Nationaal programma Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.
  • Provincie Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.