Over onze leden

Stelmakerij Wever

In het centrum van Mussel (gemeente Stadskanaal) staat museum Stelmakerij Wever. Het gebouw met haar boerengereedschap verkeert nog in de oorspronkelijke staat zoals in 1903. De stelmakerij maakte veel gereedschappen voor de landbouw. In het museum is veel te zien en te ervaren hoe vroeger de mensen arbeid verrichtten.
De stelmakerij is nog volledig in takt. De oude machines, vloeren, aandrijvingen etc. is hier te zien.
Het is de moeite waard eens langs te komen, de vrijwilligers nemen je mee door de geschiedenis van Stelmakerij Wever en vertellen leuke verhalen van vroeger.

Meer informatie op: https://stelmakerijwever.nl

Stichting Tiedens Spelletjesmuseum

Het Tiedens Spelletjesmuseum is in wording en is gevestigd in Tolbert.

Meer informatie op: https://transfirm.nl/nl/organisatie/86248928-stichting-tiedens-spelletjesmuseum

Hier vindt u een overzicht van de leden van Coöperatie Sterke Musea Groningen.

Wilt u meer informatie over één van deze musea? Klik dan op de link bij het betreffende museum, of neem contact op met Sterke Musea voor andere vragen.

Museum Kapiteinshuis Pekela

"Stap binnen in de 19de eeuw", is de toepasselijke slogan van museum Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela en niet zonder reden. Wie er binnen stapt heeft het gevoel terug te gaan in de tijd. In de voorkamer bekruipt je het gevoel alsof de kapitein is opgestaan om even met zijn vrouw een wandelingetje te maken en elk moment terug kan komen om zijn sterke verhalen te vertellen.

Meer informatie op: https://kapiteinshuis.nl

1 2 3 4 > »

Ploeg Museum Wehe Den Hoorn

Ploeg Museum Wehe Den Hoorn is gevestigd in een monumentaal oud schoolgebouw in Wehe den Hoorn, gemeente Het Hogeland. Het centrum is volledig gewijd ... lees verder »

Het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen

Het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) beheert informatie en documentatie over de Tweede Wereldoorlog van de stad en provincie Groningen. Om... lees verder »

Menkemaborg

De Menkemaborg is een volledig ingericht huis waar een indrukwekkend beeld gegeven wordt over het leven en wonen op een Groninger borg in de 18de eeuw... lees verder »

KinderBoekenHuis

De collectie van KinderBoekenHuis bestaat uit zo'n 30.000 titels en is toegankelijk voor iedereen. Behalve kinderboeken uit de periode 1780-2002, zijn... lees verder »

Martinikerk

De Martinikerk, de Nieuwe Kerk en de Lutherse Kerk vormen tezamen de Binnenstadskerken. Naast dat er iedere zondag nog kerkdiensten worden gehouden, z... lees verder »

NNTTM

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is gevestigd in het oudste stationsgebouw van de provincie Groningen. Zij toont het Noord-Nederlands verl... lees verder »

Openluchtmuseum Het Hoogeland

Openluchtmuseum Het Hoogeland toont een levend wierdendorp in zijn oorspronkelijke omgeving, omringd door akkers en mede oude kerkpaden tussen de huiz... lees verder »

Synagoge Groningen

Synagoge Groningen ligt met zijn markante gebouw in het hartje centrum van Groningen. In het museale deel van het gebouw toont zij de verhalen die de ... lees verder »

Kloostermuseum Aduard St. Bernardushof

Het Kloostermuseum is gehuisvest in een van de voormalige grootste cisterciënzer kloosters van Noordwest Europa. Het heeft van 1192 tot 1594 in Aduar... lees verder »

Museum Klooster Ter Apel

Klooster Ter Apel is een voormalig klooster uit 1465 langs de eeuwenoude handelsroute van Münster naar Groningen. Voor doortrekkende reizigers en pel... lees verder »

1 2 3 4 > »
Mede mogelijk gemaakt door:
  • Nationaal programma Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.
  • Provincie Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.