Over onze leden

Hier vindt u een overzicht van de leden van Coöperatie Sterke Musea Groningen.

Wilt u meer informatie over één van deze musea? Klik dan op de link bij het betreffende museum, of neem contact op met Sterke Musea voor andere vragen.

« < 1 2 3 4 5 > »

Ploeg Museum Wehe Den Hoorn

Ploeg Museum Wehe Den Hoorn is gevestigd in een monumentaal oud schoolgebouw in Wehe den Hoorn, gemeente Het Hogeland. Het centrum is volledig gewijd ... lees verder »

Het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen

Het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) beheert informatie en documentatie over de Tweede Wereldoorlog van de stad en provincie Groningen. Om... lees verder »

Menkemaborg

De Menkemaborg is een volledig ingericht huis waar een indrukwekkend beeld gegeven wordt over het leven en wonen op een Groninger borg in de 18de eeuw... lees verder »

KinderBoekenHuis

Het KinderBoekenHuis in Winsum is een museum, bibliotheek, tweedehands-kinderboekenwinkel én een ontmoetingsplek ineen. Het is een stichting die afha... lees verder »

Martinikerk - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Martinikerk

De Martinikerk, de Nieuwe Kerk en de Lutherse Kerk vormen tezamen de Binnenstadskerken. Naast dat er iedere zondag nog kerkdiensten worden gehouden, z... lees verder »

NNTTM

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is gevestigd in het oudste stationsgebouw van de provincie Groningen. Zij toont het Noord-Nederlands verl... lees verder »

Openluchtmuseum Het Hoogeland

Openluchtmuseum Het Hoogeland toont een levend wierdendorp in zijn oorspronkelijke omgeving, omringd door akkers en mede oude kerkpaden tussen de huiz... lees verder »

Synagoge Groningen

Synagoge Groningen ligt met zijn markante gebouw in het hartje centrum van Groningen. In het museale deel van het gebouw toont zij de verhalen die de ... lees verder »

Kloostermuseum Aduard St. Bernardushof - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Kloostermuseum Aduard St. Bernardushof

Kloostermuseum St. Bernardushof Aduard verhaalt over het enorme cisterciënzer klooster dat van 1192 tot 1594 heeft bestaan. In het museumpand worden ... lees verder »

Museum Klooster Ter Apel - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Museum Klooster Ter Apel

Klooster Ter Apel is een voormalig klooster uit 1465 langs de eeuwenoude handelsroute van Münster naar Groningen. Voor doortrekkende reizigers en pel... lees verder »

« < 1 2 3 4 5 > »
Mede mogelijk gemaakt door:
  • Nationaal programma Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.
  • Provincie Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.