Kunstlievend Genootschap Pictura

Kunstlievend Genootschap Pictura Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Pictura ligt midden in het centrum van Groningen, naast het Martinikerkhof en is lopend en per fiets zeer goed bereikbaar. Pictura wil ruimte geven aan het werk van met name Groningse kunstenaars, zowel werk van oudere, jongere, maar ook overleden kunstenaars, werk van zo hoog mogelijke kwaliteit, of werk dat anderszins een waardevolle bijdrage levert aan het kunstklimaat.

Pictura wil ook een podium bieden aan de podiumkunsten (muziek, poëzie, literatuur, theater etc.), op kleinschalig niveau, maar net als bij de beeldende kunst van kwalitatief hoog niveau.
Pictura richt zich daarbij weer voornamelijk op noordelijke makers , maar wil ook ruimte bieden aan nieuwe kleinschalige voorstellingen op landelijk niveau.
Het genootschap zoekt samenwerking met onze buren van De Harmonie, De Vrije Academie, festivals als Noorderzon, Eurosonic en Sounds Of Music, met instellingen als Kunstpunt, Noordwoord etc.

Daarnaast wil Pictura ook de plek zijn waar lezingen, colleges en andere bijeenkomsten plaatsvinden over de kunsten en erfgoed. Waar verdieping voor de fijnproevers te vinden is. Waarin zij samenwerken met andere instellingen die ook de verdieping zoeken.

Meer informatie op: https://www.pictura-groningen.nl/

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Leden.

Mede mogelijk gemaakt door:
  • Provincie Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.
  • Nationaal programma Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.