Over onze leden

Hier vindt u een overzicht van de leden van Coöperatie Sterke Musea Groningen.

Wilt u meer informatie over één van deze musea? Klik dan op de link bij het betreffende museum, of neem contact op met Sterke Musea voor andere vragen.

« < 1 2 3 4 5 > »
Museum Wierdenland - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Museum Wierdenland

Museum Wierdenland richt zich op het landschap en de cultuur van terpen en wierden in het Noordelijk Waddenkustgebied. Speciale aandacht is er voor de... lees verder »

Oostwold Airport

Oostwold Airport is een veelzijdig vliegveld gelegen in Oostwold in de gemeente Oldambt. Je kunt hier rondvluchten maken, vlieglessen nemen, de hangar... lees verder »

BICSA Stichting tot Behoud van Industrieel en Cultureel erfgoed Stad Appingedam - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

BICSA Stichting tot Behoud van Industrieel en Cultureel erfgoed Stad Appingedam

Het BICSA is in 2019 opgericht om het bijzondere monument, De Kalkoven, van Appingedam te behouden. De Kalkoven ligt aan het Nieuwediep op het terrein... lees verder »

Cultuurhistorisch Centrum Oldambt - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Cultuurhistorisch Centrum Oldambt

Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt, verzamelt en beheert verhalen, documenten over het erfgoed van het Oldambt. Zij verdiept zich in de verhalen va... lees verder »

Visserijmuseum Zoutkamp - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Visserijmuseum Zoutkamp

Hier maak je kennis met de oude geuren van vis, teer, hout en diesel. Het Visserijmuseum Zoutkamp is gevestigd in een karakteristiek historisch gebouw... lees verder »

Historische Scheepswerf Wolthuis - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Historische Scheepswerf Wolthuis

Bij de Historische Scheepswerf Wolthuis maak je kennis met de historie van de veenkoloniale scheepsbouw. De werf is één van de oudste scheepswerven ... lees verder »

GRID Grafisch Museum Groningen

In het Grafisch Museum Groningen, GRID, komt het Gronings grafisch erfgoed tot leven. Hier zie je de kunst en druk- en bindtechnieken van het heden en... lees verder »

Museum aan de A - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Museum aan de A

Museum aan de A - Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gevestigd in de twee mooiste Middeleeuwse panden hartje centrum van de stad Groningen. Een museu... lees verder »

Museum Het Behouden Blik - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Museum Het Behouden Blik

Museum Het Behouden Blik is het kleinste museum in Noord Nederland en is gevestigd in Uithuizermeeden. U treft hier een uitgebreide collectie Nederla... lees verder »

Nationaal Bus Museum - Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Nationaal Bus Museum

In het Nationaal Bus Museum raas je door de tijd in bussen! Zo reis je zo'n 65 jaar terug in de vorige eeuw. De mooiste bussen staan voor jou klaar om... lees verder »

« < 1 2 3 4 5 > »
Mede mogelijk gemaakt door:
  • Nationaal programma Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.
  • Provincie Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.