Sterke Musea content

Sterke Musea content

22 december 2022

De Cooöperatie Sterke Musea Groningen is tevreden over de opstart van de organisatie.
De Coöperatie heeft als doel de gehele museale sector in de provincie Groningen te versterken door advies te geven en praktische ondersteuning te bieden bijvoorbeeld op gebied van educatie, fondsenwerving en planvorming. In april 2022 is het dienstverband van de medewerkers gestart. Er lopen nu adviestrajecten bij 22 musea en er is al 700 duizend euro aan subsidie voor deze musea binnengehaald. De vijf part time museumadviseurs werken aan projecten zoals de verhuizing van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal naar de bibliotheek, een nieuw dak voor Stelmakerij Wever in Sellingen, een lift voor het Victorymuseum in Grootegast, het transformeren van het depot tot museumzalen van Ruituigmuseum Nienoord, een nieuwe inrichting voor het Nationaal Busmuseum en verhoging van de bezoekersaantallen bij de Heritage Hangar van Vliegveld museum Oostwold.

Er zijn plannen in de maak om in 2023 de musea te helpen met de verduurzaming van de gebouwen.
Sterke Musea is een Toukomstproject van het Nationaal Programma Groningen. De Coöperatie heeft budget gekregen om gedurende 10 jaar de 120 musea in stad en provincie Groningen te steunen.
Musea die nog geen lid zijn kunnen zich aanmelden dan kunnen zij op de volgende ledenvergadering die op 23 januari 2023 plaatsvindt toetreden als lid.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Persberichten.

Mede mogelijk gemaakt door:
  • Nationaal programma Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.
  • Provincie Groningen Groningen Coöperatie Sterke Musea Groningen U.A.

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.